Bijzondere plekken | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideBijzondere plekken

De Groote Heide beschikt over veel bijzondere plekken!

Mooie natuur
Mooie natuur

Bijzondere plekken

In De Groote Heide zijn veel bijzondere plekken te vinden. Natuurlijke gebieden zoals de Malpie en de Beverbeekse Heide, maar ook historische monumenten. Kasteel Heeze en de Achelse Kluis zijn hier mooie voorbeelden van. Ook zijn er in De Groote Heide vele molens te vinden die een rijke geschiedenis hebben. Tijdens een fiets- of wandelroute is een uitstapje naar deze monumentale gebouwen zeker de moeite waard. De bijzondere plekken zijn vaak al eeuwenoud en op dit moment nog steeds in gebruik. Niet altijd dienen ze nog dezelfde rol als vroeger, maar is het veranderd in bijvoorbeeld een horecazaak. 

Achelse Kluis

De Achelse Kluis is een mooi voorbeeld van een bijzondere bezienswaardigheid in De Groote Heide. Het is een historisch pand met een rijke geschiedenis. Tot op de dag van vandaag is de Sint-Benedictusabdij een mooie plaats die jaarlijks veel bezoekers trekt. 

Kasteel Heeze

Kasteel Heeze is een oud kasteel met een rijke historie. Op dit moment is het kasteel bewoond, maar er is een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen of zelfs een feest te organiseren. Een trouwerij kan op deze locatie een sprookje worden. 

We hebben een aantal bijzondere bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

Achelse Kluis

Kasteel Heeze

Kasteel Geldrop

De Venbergse Molen

Kasteel Cranendonck

Verschillende molens

Dommel en Warmbeek/Tongelreep

Strijper Aa, Budeler Aa, Sterkselsche Aa en de Groote Aa

Musea

Stiltegebieden

Een afwisselend gebied met een aantal bijzondere locaties om te bezoeken. Dit kan per fiets, te voet, de auto of per paard goed bereikt worden. Ga eens het gebied in en geniet van alle bezienswaardigheden van De Groote Heide. 

Mis je enkele belangrijke bezienswaardigheden in De Groote Heide of heb je goede tips? Laat het ons dan weten via de contact pagina. 

Monumenten zijn mooie bezienswaardigheden met vaak een rijke geschiedenis. Hier is in de zes gemeenten van De Groote Heide veel, maar vooral ook leuke informatie over te vinden. Naast alle bezienswaardigheden kent het gebied ook verschillende expositieruimtes, kunst en cultuur. Een divers aanbod varieert van verschillende stromingen in de kunst tot lokale kunstenaars die hun creaties tentoonstellen. Bekijk hier het aanbod:

Kunst >

Exposities >

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.