Kasteel Cranendonck | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideBijzondere plekkenKasteel Cranendonck

Header_2_5.jpg
Header_3_2.jpg
Header_1_1.jpg

Kasteel Cranendonck: Een kasteel midden in de natuur

Kasteel Cranendonck is een kasteel dichtbij Soerendonk, rond 1250 werd het kasteel gebouwd. Het kasteel van vroeger is er niet meer, maar het stijvolle exemplaar van nu is zeker een bezoekje waard. 

Kasteel Cranendonck vroeger

Dit is hoe het kasteel er oorspronkelijk uitzag, een volwaardig kasteel met daaromheen een gracht. Helaas is deze op 13 september 1673 verwoest door Franse soldaten, er is ook nooit echt een poging ondernomen om deze volledig te restaureren.

Kasteel Cranendonck

Dit is hoe het er tegenwoordig uitziet, zoals al eerder gezegd lijkt het meer op een villa. Nog steeds is het een prachtig pand, het is gelegen midden in de natuur. Dit betekent dat er veel fietsers en wandelaars hier een korte pauze nemen.

Ondanks het kasteel niet meer is zoals het was, is er nog wel erg veel historie bekend over dit kasteel. Het behoorde vanaf midden 16e eeuw tot het einde van het Ancien Régime tot de Oranjes. Het kasteel werd helaas in 1673 gesloopt door de Fransen, de boerderij die naast het kasteel stond is in 1899 afgebroken. Tegenwoordig is het dus een villa midden in de natuur van De Groote Heide, hier stoppen regelmatig wandelaars en fietsers om het even te bezichtigen. Ook kun je hier bruiloften organiseren. Voor meer informatie over dit kasteel, klik hier >

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.