Kasteel Geldrop | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideBijzondere plekkenKasteel Geldrop

Kasteel Geldrop dateert van 1350!

Header 2
Header 3

Kasteel Geldrop

Vanaf 1350 waren er de eerste documenten over het kasteel, dus het is al eeuwen oud. Het kasteel heeft een eigen park en het ligt in het  dal van de ter plekke druk meanderende Kleine Dommel.

Kasteel Geldrop

Zoals je ziet is kasteel Geldrop geen enorm kasteel vergeleken met kasteel Heeze, maar dat wil niet zeggen dat het geen prachtig kasteel is! Ook rondom dit kasteel ligt water, dat maakt het altijd af.

 

Kasteel Geldrop

Prachtige foto met zonlicht inval op kasteel Geldrop, dit maakt het kasteel nog mooier! De omgeving van dit kasteel is prachtig, veel natuur en het park van het kasteel is een kinderboerderij.

Zoals al eerder vermeld is de officiële eerste documentatie uit 1350, het is nog in goede staat, maar is wel in 1770 een keer gerestaureerd. Net zoals bij kasteel Heeze heeft ook het geslacht van Horne hier gewoond. Tegenwoordig worden er in dit kasteel veel bruiloften gegeven, en klassieke concerten. Ook is er nog een oudheidkamer met daarin voorwerpen die wel eeuwen oud kunnen zijn, verder is het kasteel gelegen aan de Engelse Landschapstuin. Deze heeft een kinderboerderij, een prachtige bloementuin en er lopen fiets en wandelroutes door het park. Voor meer informatie over dit kasteel klik hier >

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.