Kasteel Heeze | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideBijzondere plekkenKasteel Heeze

Kasteel Heeze, elke dag mooi!

Strabrechtse Heide

Kasteel Heeze

Het eeuwenoude Kasteel Heeze bestaat al eeuwenlang, het heeft een bijzondere historiek. Ondanks dat het kasteel bewoond is,  kun je nog een rondleiding volgen of er een feest geven.

Kasteel Heeze

Prachtige luchtfoto van Kasteel Heeze, vanaf hier is de ‘waterburcht’ goed te zien. Omgeven door veel natuur, daardoor is dit nog een prachtig kasteel in goede staat. De oprijlaan voert over de beemden van de Groote Aa.

Kasteel Heeze

De natuur rondom het kasteel, de Herbertusbossen en delen van de Strabrechtse Heide. Deze zijn tegenwoordig in bezit van Staatsbosbeheer en het Brabants Landschap. De natuur rondom dit kasteel is adembenemend!

 

Het kasteel bestaat uit 2 delen, het middeleeuwse slot Eymerick en het 17e eeuwse kasteel - gebouwd door de bekende architect Pieter Post. Het wordt ook wel een ‘waterburcht’ genoemd, aangezien rondom het kasteel veel water ligt met daarover een brug. Er is een rijke historie van het kasteel, er hebben vele belangrijke mensen gewoond. Onder andere het geslacht van Horne, en delen van het adellijk geslacht Van Tuyll van Serooskerken. De familie Van Tuyll van Serooskerken woont er nog steeds, maar heeft het kasteel wel open gegeven voor het publiek. Denk onder andere aan rondleidingen, bruiloften, feesten en andere arrangementen. Dit kasteel met deze prachtige historie is zeker een bezoek waard! Voor meer informatie over dit kasteel, klik hier >

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.