Hamont-Achel | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeideHamont-Achel

Achelse kluis
grens Nederland Belgie

Ontdek het groene historische stadje

Ontdek de mogelijkheden van Hamont-Achel. Een stad met een historisch verleden gelegen midden in de natuur met honderden kilometers fiets - en wandelroutes. 

 

Achelse kluis - Hamont-Achel.

Het gebied rond de Achelse Kluis kent lange religieuze traditie. In 1656 was er al een kapel en in 1686 stichtte Petrus van Eijnatten uit Eindhoven een gemeenschap van kluizenaars. En in 1846 stichtten de monniken van Westmalle de Sint-Benedictusabdij. Website Achelse Kluis >

Centrum Achel - Kerk Achel

De kerk, gelegen in het centrum van Achel, werd in de loop van de 15e eeuw in gotische stijl opgetrokken. Begin van de 20ste eeuw wordt de kerk verder uitgebouwd met ondermeer een 42 meter hoge toren met eigen klokken.

Bezienswaardigheden Hamont-Achel

In de gemeente Hamont-Achel is veel te doen en te zien. We hebben een selectie gemaakt:

Achelse Kluis
De Draad
Beverbeekse Heide
Grevenbroekmolen
Kasteel Grevenbroek
Haarterheide
Kettingbrugbos
Domein de l'Escaille

Kijk voor meer informatie op Toerisme Hamont-Achel.

hamont-achel - grenzeloze charme

Fietsen en wandelen langs de mooiste plekjes

Het open landbouwlandschap, de stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende naaldbossen en de verrassende historische getuigenissen in de centra maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers.

Hamont-Achel ligt centraal op het fietsroutenetwerk van de Brabantse en Limburgse Kempen. De 450 kilometer fietsroutes lopen langs de mooiste monumenten en groene plekjes van de regio. Heel wat uitgestippelde wandelwegen zijn ook met elkaar verbonden.

Historisch verleden

In de groene long tussen Achel en Hamont, de vallei van de Warmbeek, zijn nog verschillende monumenten die getuigen van het historisch verleden van de stad: grafheuvels uit de brons- en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de Trappistenabdij De Achelse Kluis, de rentmeesterwoning van de graaf …

Groene weelde en rustige gastvrije sfeer

Met haar groene weelde straalt ze een rustige gastvrije sfeer uit, ideaal voor een stevige wandeling, fietstocht, het proeven van onze trappist en kaas van eigen bodem.

Ontdek deze grenzeloze charme wandelend, fietsend, met de auto of een bus op eigen houtje of met een toeristische gids.

Over de gemeente

Hamont-Achel is een bosrijke gemeente in het uiterste noorden van de provincie Limburg, in de Kempen in België. Zij telt ruim 14.000 inwoners, waarvan 3485 inwoners met een Nederlandse nationaliteit. Hamont-Achel is in 1977 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Hamont en Achel. In 1985 verkreeg de nieuwe gemeente haar stadsrechten en stadstitel van vroeger weer terug; dit bracht met zich mee dat de vlag en het wapen van de nieuwe gemeente werden ingevoerd. De gemeente behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Neerpelt.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.