Neerpelt | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeideNeerpelt

Klankenbos Neerpelt
Neerpelt Natuur

Neerpelt, goed leven, echt beleven

Neerpelt is de meest zuidelijk gemeente in De Groote Heide en ligt dan ook aan de Belgische zijde van de grens. In Neerpelt is vanalles te zien en te beleven. Er zijn verschillende speelbossen waar je met de kinderen naartoe kunt. Ook ligt in de gemeente het (deel)natuurgebied Plateaux Hageven. Dit is een stukje natuur dat zich niet aan de landgrenzen houdt. Aan beide zijde van de grens kun je er genieten van diverse flora en fauna. 

 Gemeentehuis Neerpelt

Mooie foto van het gemeentehuis van Neerpelt. Ook buiten de bossen om is er veel te beleven, enorm veel dynamiek in het centrum, gezellige winkels en bruisende horeca gelegenheden.

Neerpelt

De bossen in Neerpelt zijn oneindig, van jong tot oud kan zich vermaken hier. Ook is de toegang naar het centrum van Neerpelt goed te doen.

Bekijk wat er allemaal te doen is in Neerpelt!:

Klankenbos
Buitenheide
Speelbos Boseind
Speelbos Kolisbos
Plateaux Hageven

Bezoekerscentru de Wulp

Kijk voor meer informatie bij Toerisme Neerpelt

Neerpelt

Unieke mix van cultuur en natuur

Heel wat bezoekers vinden hun weg naar Neerpelt. Ze kunnen er immers genieten van het groen en de natuur, van cultuur, en kunnen hun hartje ophalen in de diverse horeca- en uitgaansgelegenheden die de gemeente telt. In de zomer trekken ook heel wat jeugdverenigingen naar Neerpelt voor hun jaarlijkse bivak.

Neerpelt biedt een verstrengeling van cultuur en natuur, van dynamische en natuurlijke elementen. Bijzonder is de nabijheid van de twee bij elkaar. Een heel mooi voorbeeld hiervan is het Klankenbos van Musica, cultuur in de natuur, gelegen in het centrum van Neerpelt.

Sporten in de natuur

Neerpelt heeft vele mogelijkheden om te sporten en te recreëren in deze gezonde omgeving. Zo beschikt de gemeente over een uitgebreid fietsroutenetwerk en wandelpaden doorheen natuurgebieden. Daarnaast bestaat er ook een ruiter- en menroutenetwerk voor de paardensportliefhebber. Bovendien kan de watersporter terecht op het kanaal of opteren voor een afvaart van de Dommel tot in Valkenswaard per kano.

Bruisende dynamiek in de nabijheid van prachtig groen

Neerpelt is méér dan een mooie, groene gemeente waar het aangenaam is om te wonen. De gemeente staat bekend om de bruisende dynamiek van haar centrum, voor de prachtige omliggende natuur, voor de swingende evenementen, de gezellige winkels, de levendige horecazaken…

Water als levensader

Neerpelt wordt door het Kanaal Bocholt-Herentals (Kempisch kanaal) in tweeën gedeeld. Door Neerpelt stroomt de Dommel. Het riviertje vormt gedeeltelijk de natuurlijke grens met het naburige Overpelt en stroomt dan via het natuurgebied Plateaux-Hageven de grens met Nederland over door De Groote Heide in de richting van Eindhoven.

Over de gemeente

Neerpelt (4.278 hectare – 16.742 inwoners) is een gemeente met vijf gehuchten: Neerpelt centrum, Grote Heide, Boseind, Sint-Huibrechts-Lille en Herent. Sinds 1976 vormen de afzonderlijke gemeenten Neerpelt en Sint-Huibrechts-Lille de gemeente Neerpelt. Neerpelt is een knooppunt van openbaar vervoer. Vanuit het station van Neerpelt kan je de trein nemen naar Antwerpen en lopen er ook verscheidene buslijnen. Via de N74 is Neerpelt vanuit Hasselt en Eindhoven ook vlot bereikbaar met de auto.

Meer weten? Kijk dan op de website van Neerpelt.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.