Pelt | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeidePelt

Klankenbos Neerpelt
Neerpelt Natuur

Pelt, goed leven, echt beleven

Pelt is de meest zuidelijk gemeente in De Groote Heide en ligt dan ook aan de Belgische zijde van de grens. In Pelt is van alles te zien en te beleven. Er zijn verschillende speelbossen waar je met de kinderen naartoe kunt. Ook ligt in de gemeente het (deel)natuurgebied Plateaux Hageven. Dit is een stukje natuur dat zich niet aan de landgrenzen houdt. Aan beide zijde van de grens kun je er genieten van diverse flora en fauna.

 Gemeentehuis Pelt

Pelt heeft zijn gasten heel wat te bieden. De basis is een stevige portie natuur, uitermate geschikt voor fietsers en wandelaars. Pelt heeft, dankzij het project Bosland en de Groote Heide, namelijk heel wat troeven in handen om kinderen en families een fantastische tijd te laten beleven.

Druppel daar nog enkele gezellige terrasjes bij. Mix het met het rijke verleden van de Bokkenrijders en de Teuten en overgiet alles met de Limburgse gastvriendelijkheid.

Pelt

De natuur in de omgeving van Pelt is 'oneindig', van jong tot oud kan zich hier vermaken. Wist je dat het fraaie Bosland in de nabijheid ligt. Zo kun je bijvoorbeeld goed vanuit De Groote Heide per fiets via de mooie kernen Neerpelt en Overpelt naar Bosland. Verrassende natuur gecombineerd met Belgische gezelligheid, zeker de moeite waarde.

Meer informatie over Bosland vind je op de website.

 

Bekijk wat er allemaal te doen is in Pelt:

Klankenbos
Buitenheide
Speelbos Boseind
Speelbos Kolisbos
Plateaux Hageven

Bezoekerscentrum de Wulp

Kijk voor meer informatie bij Toerisme Pelt

Pelt

Unieke mix van cultuur en natuur

Heel wat bezoekers vinden hun weg naar Pelt. Ze kunnen er immers genieten van het groen en de natuur, van cultuur, en kunnen hun hartje ophalen in de diverse horeca- en uitgaansgelegenheden die de gemeente telt. In de zomer trekken ook heel wat jeugdverenigingen naar Pelt voor hun jaarlijkse bivak.

Pelt biedt een verstrengeling van cultuur en natuur, van dynamische en natuurlijke elementen. Bijzonder is de nabijheid van de twee bij elkaar. Een heel mooi voorbeeld hiervan is het Klankenbos van Musica, cultuur in de natuur, gelegen in het centrum van Neerpelt.

Sporten in de natuur

Pelt heeft vele mogelijkheden om te sporten en te recreëren in deze gezonde omgeving. Zo beschikt de gemeente over een uitgebreid fietsroutenetwerk en wandelpaden doorheen natuurgebieden. Daarnaast bestaat er ook een ruiter- en menroutenetwerk voor de paardensportliefhebber. Bovendien kan de watersporter terecht op het kanaal of opteren voor een afvaart van de Dommel tot in Valkenswaard per kano.

Bruisende dynamiek in de nabijheid van prachtig groen

Pelt is méér dan een mooie, groene gemeente waar het aangenaam is om te wonen. De gemeente staat bekend om de bruisende dynamiek, voor de prachtige omliggende natuur, voor de swingende evenementen, de gezellige winkels, de levendige horecazaken…

Water als levensader

Neerpelt wordt door het Kanaal Bocholt-Herentals (Kempisch kanaal) in tweeën gedeeld. Door Neerpelt stroomt de Dommel. Het riviertje vormt gedeeltelijk de natuurlijke grens met het naburige Overpelt en stroomt dan via het natuurgebied Plateaux-Hageven de grens met Nederland over door De Groote Heide in de richting van Eindhoven.

Over de gemeente

Pelt is een gemeente in de Belgische provincie Limburg die op 1 januari 2019 is ontstaan uit de fusie van Neerpelt en Overpelt. De fusiegemeente heeft een oppervlakte van 83,63 km² en telt ruim 32.500 inwoners.

In het noorden grenst Pelt aan de Nederlandse gemeente Valkenswaard. Overige buurgemeenten zijn de klok rond: Hamont-Achel, Bocholt, Peer, Hechtel-Eksel en Lommel.

Meer weten? Kijk dan op de website van de gemeente.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.