Valkenswaard | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeideValkenswaard

Vennen Valkenswaard
Kano Valkenswaard

Natuurlijk Valkenswaard: wandelgemeente van het jaar 2016

Valkenswaard is de meest westelijk gelegen gemeente in De Groote Heide. Het is een bruisende gemeente waar van alles te beleven is. Er zijn verschillende musea en op de Dommel zijn meerdere activiteiten te vinden. De Malpie is een bijzonder stukje natuur in de gemeente. Een divers landschap waar bossen, heide, vennen en rivieren elkaar afwisselen. Via een gps-tocht kan het erg leuk en leerzaam zijn om het gebied te leren kennen. 

Venbergse watermolen Valkenswaard

Gelegen aan de rand van natuurgebied De Malpie zit de Venbergse watermolen. Na een dag in de bossen is het heerlijk om hier in de zomermaanden op het terras te zitten en in de wintermaanden in het café.

Luchtfoto centrum Valkenswaard

Prachtige luchtfoto van het centrum van Valkenswaard, ook hier is zeer veel te beleven. Er zijn genoeg horeca gelegenheden, maar ook voor cultuur zit u in Valkenswaard niet verkeerd.

Bezienswaardigheden in Valkenswaard

In Valkenswaard is vanalles te doen, we hebben een lijstje gemaakt:
Valkerij- en sigarenmakerijmuseum
Nederlands Steendrukmuseum Valkenswaard
Venbergse Molen
Kanovaren op de Dommel
De Malpie
Plateaux Hageven

 

Kijk voor het hele aanbod bij VVV Valkenswaard

Valkenswaard

Veelzijdig Valkenswaard

Valkenswaard is een bruisende gemeente, waar altijd wat te beleven valt. Het is een heerlijke plaats om te wonen, te werken en zich te ontspannen, want Valkenswaard biedt zoveel.

Wandelgemeente van het jaar 2016

Valkenswaard vormt met de dorpskernen Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft een Bourgondische gemeente in het hart van de Nederlandse Kempen. Valkenswaard heeft een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau, zowel in sociaal, cultureel, sportief als recreatief opzicht. De gemeente is een plek voor levensgenieters. Voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers en sportievelingen. Maar ook voor de allerkleinsten valt er genoeg te beleven. Met de wandeling 'De Ontdekking van De Malpie' is gemeente Valkenswaard op 18 mei 2016 gekozen tot Wandelgemeente van het jaar. Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door 'Te Voet', dé wandelkrant van Nederland.

Volop genieten!

Bezoek een museum, maak een kanotocht over de Dommel, ga heerlijk shoppen of pak een lekker drankje op één van de terrassen. Bijna elk weekend is er wel iets te doen in of buiten de dorpskernen. Het centrum bruist al voor de dag goed en wel is begonnen. En even verderop wacht de kalmte van de mooiste buitengebieden op De Groote Heide. Kortom: er is veel om van te genieten in Valkenswaard!

Over de gemeente

Valkenswaard is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De Kempense gemeente telt 30.494 inwoners en heeft een oppervlakte van 56,50 km² (waarvan 1,15 km² water). De huidige gemeente is ontstaan in 1934 door samenvoeging van de toenmalige gemeenten Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.

Meer weten? Kijk dan op de website van Valkenswaard. Of bezoek de website van VVV De Groote Heide.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.