Valkenswaard | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeideValkenswaard

Vennen Valkenswaard
Kano Valkenswaard

Valkenswaard een plek voor levensgenieters! echte must voor natuur genieters!

Valkenswaard telt meer dan 30.000 inwoners en vormt met de dorpskernen Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft een Bourgondische gemeente in het hart van De Groote Heide. Valkenswaard heeft een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau, zowel in sociaal, cultureel, sportief als recreatief opzicht. De gemeente is een plek voor levensgenieters, voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers en sportievelingen. Maar ook voor de allerkleinsten valt er genoeg te beleven.

Bezoek een museum, maak een kanotocht, ga heerlijk shoppen of pak een lekker drankje op één van de terrassen. Bijna elk weekend is er wel iets te doen in of buiten de dorpskernen. Het centrum bruist al voor de dag goed en wel is begonnen. En even verderop wacht de kalmte van de mooiste buitengebieden. Kortom: er is veel om van te genieten in Valkenswaard!

Venbergse watermolen Valkenswaard

Valkenswaard wordt omringd door een aantal unieke natuurgebieden: Natuurpoort De Malpie, De Groote Heide, het Leenderbos, de beekdalen van de Tongelreep en de Dommel, HagevenPlateaux, De Drie Bruggen en de omgeving van de voormalige viskweekvijvers.

Gelegen aan de rand van natuurgebied De Malpie zit de Venbergse watermolen. Na een dag in de bossen is het heerlijk om hier in de zomermaanden op het terras te zitten en in de wintermaanden in het café.

Valkenswaard is zo mooi

De schitterende natuur rondom Valkenswaard biedt volop mogelijkheden om tot rust te komen of actief te recreëren. Ontdek het typisch Brabants landschap met z’n uitgestrekte landerijen, bossen, vennen en heidevelden. Voor de paardenliefhebbers zijn er prachtige ruiterpaden.

Op de website van Visit Valkenswaard vind je alle info voor een onvergetelijk bezoek!

Bezienswaardigheden in Valkenswaard

In Valkenswaard is van alles te doen, we hebben een lijstje gemaakt:
Valkerij- en sigarenmakerijmuseum
Nederlands Steendrukmuseum Valkenswaard
Venbergse Molen
Kanovaren op de Dommel
De Malpie
Plateaux Hageven

Kijk voor het hele aanbod bij Visit Valkenswaard

Valkenswaard

Veelzijdig Valkenswaard

Valkenswaard is een bruisende gemeente, waar altijd wat te beleven valt. Het is een heerlijke plaats om te wonen, te werken en zich te ontspannen, want Valkenswaard biedt zoveel.

Volop genieten!

Bezoek een museum, maak een kanotocht over de Dommel, ga heerlijk shoppen of pak een lekker drankje op één van de terrassen. Bijna elk weekend is er wel iets te doen in of buiten de dorpskernen. Het centrum bruist al voor de dag goed en wel is begonnen. En even verderop wacht de kalmte van de mooiste buitengebieden op De Groote Heide. Kortom: er is veel om van te genieten in Valkenswaard!

Over de gemeente

Valkenswaard is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De Kempense gemeente telt 30.494 inwoners en heeft een oppervlakte van 56,50 km² (waarvan 1,15 km² water). De huidige gemeente is ontstaan in 1934 door samenvoeging van de toenmalige gemeenten Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.

Meer weten? Kijk dan op de website van Visit Brabant.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.