Genneper Parken | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideNatuurgrenspark De Groote HeideGenneper Parken

Genneper Parken

Genneper Parken

Een beetje een 'vreemde eend in de bijt'......Sport- en recreatiegebied Genneper Parken in het zuiden van Eindhoven. Dicht bij het centrum van de stad gelegen vormt dit gebied de toegangspoort van de drukte van de stad naar de prachtige natuur van De Groote Heide. Genneper Parken is een bijzonder aantrekkelijk oud en goed bewaard cultuurlandschap, doorsneden door Dommel en Tongelreep, waar het prima wandelen is.

Genneper Parken

De Genneper watermolen ligt langs de Dommel in Genneper Parken. De molen is enkele malen geschilderd door Vincent van Gogh.

Genneper Parken

De Genneper Parken is door de aanwezigheid van Dommel en Tongelreep ook een interessant beekdalgebied, dat behoort tot de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Er zijn diverse kortere wandelroutes uitgezet en je kunt langs de Tongelreep De Groote Heide in richting Aalst en Valkenswaard.

Prachtige landschap, aan de rand van de stad en toch dicht bij het centrum van Eindhoven. In de Genneper Parken zijn ook diverse voorzieningen voor wie op zoek zijn naar een sportief, cultureel, ontspannend of gewoon leuk dagje uit. Denk aan midgetgolven, een bezoek aan het prehistorisch dorp of de Genneper Hoeve, of zwemmen in het Pieter van den Hoogenband-bad.

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.