Klankenbos | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideNatuurgrenspark De Groote HeideKlankenbos

Klankenbos
Klankenbos ontdekken
Klankenbos

Klankenbos

In Klankenbos brengen hedendaagse kunstwerken klanken voort. Niet alleen je oren worden geprikkeld, je kunt ook je ogen de kost geven. Want de klankinstallaties zijn boeiende beeldende kunstwerken die het bekijken meer dan waard zijn.

Klankenbos

Het klankenbos is gratis toegankelijk en kan op eigen houtje verkend worden op elk moment van de dag.

Klankenbos

Voor kinderen is er het XS-parcours.​ ​Voor groepen kinderen kan ook een activiteit met begeleider geboekt worden, zoals de Muzikale Schattentocht of Van Takje tot Bosconcert.​

Klankenbos biedt een bijzondere (klank)kunstervaring in de open lucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt.

Klankenbos is een collectie van dertien klankkunstwerken in open lucht en drie mobiele klankinstallaties. De omvang en de permanente toegankelijkheid van de collectie is een unicum in Europa.

Iedereen is welkom in Klankenbos en kan het op eigen houtje gratis verkennen. Met de (gratis te downloaden) Klankenboscatalogus haal je nog meer uit de wandeling.

Een wandelparcours door Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt biedt je een bijzondere klankervaring in de openlucht. Iedereen kan Klankenbos op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Een plattegrond met toelichting bij de installaties kan je meenemen aan de verschillende ingangen van het bos. Voor kinderen is er het XS-parcours.​ Het Klankenbos is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen.

Bezoek Klankenbos met een gids

Wil je alle geheimen van Klankenbos leren kennen, dan is een bezoek nder leiding van een gids een aanrader. De gids laat je de collectie op een optimale manier ervaren. Je krijgt inzicht in de artistieke ideeën achter de werken en de technische hoogstandjes die sommige installaties herbergen. Contacteer Musica voor een bezoek met je vereniging, organisatie, familie, of klas.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.