Speelbos Kolisbos | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideNatuurgrenspark De Groote HeideSpeelbos Kolisbos

header_kolisbos.jpg

Speelbos Kolisbos

Het natuurgebied het Kolisbos, gelegen in de gemeente Neerpelt, is een bos waarin een fraaie speelzone voor kinderen ligt. Een garantie voor urenlang speelplezier in de buitenlucht.

Speelbos Kolisbos

In het Kolisbos zijn er vele wandel mogelijkheden, bijvoorbeeld de Rode Wandeling door de Kempen, dit is een 11,5 km lange wandeltocht. 

Speelbos Kolisbos

In Speelbos Kolis zijn er veel mogelijkheden, twister met steen bijvoorbeeld. Ook zijn er evenwichtsbalken, stapstenen en een skelet/geraamte voor het maken van een totem.

Het natuurgebied het Kolisbos, gelegen in de gemeente Neerpelt, is een bos waar nu gestreefd wordt naar meer inheemse soortenrijkdom.

Het natuurgebied is toegankelijk voor het publiek op de wandelpaden. De rode wandeling van Regionaal Landschap Lage Kempen (11,5 km) leidt je door dit mooie stukje natuur. (Start aan recreatiedomein Bosuil, Bosuilstraat 4, Sint-Huibrechts-Lille.) 

Het Kolisbos is een bosgebied dat zich bevindt ten zuiden van Sint-Huibrechts-Lille. Oorspronkelijk was dit de Kolisheide, vernoemd naar de plaats Kolis. Later is de heide beplant met voornamelijk grove den, ten behoeve van de houtproductie. Sinds de jaren 80 van de 20e eeuw wordt getracht het bos, waarin zich nog enkele heiderestanten bevinden, een meer natuurlijk karakter te geven. In het westelijk deel van het bos bevindt zich een zandgroeve.

Het bos wordt doorsneden door de Kolisloop (of: Dorperloop) die van zuid naar noord stroomt en in de Warmbeekuitmondt. Nabij de Kolisloop bevindt zich berken-eikenbosen hier en daar venig berkenbroekbos.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.