Human Libary | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
1782017b28095789c730afc961edac0cdce15854.jpg

Human Libary

Varia - vrijdag 08 september 2017

Vrijdag 8 september 2017 Vanaf 14:00 tot 15:30


Human Libary, Emmasingel 22, 5611 AZ, Eindhoven

Benieuwd naar de levensverhalen van mensen die te maken hebben met vooroordelen? Kom dan naar de Human Library en ontdek welke verhalen er schuil gaan achter het stereotype.

Menselijke boeken
Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Bij Human Library zijn de 'boeken' mensen die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, of hebben gehad. Zij zijn bereid gevonden hun levensverhaal te delen en zijn voor deze middag een boek dat gelezen kan worden. De boektitel beschrijft het stereotype waar ze aan beantwoorden.

Levensverhaal
De bezoekers -lezers- kiezen een boek met een verhaal waarover ze bepaalde veronderstellingen of vragen hebben. Vervolgens gaan zij met het gekozen boek aan een tafel zitten en kan het 'lezen' beginnen. Het boek vertelt zijn of haar verhaal. De lezers mogen alles aan het boek tegenover hen vragen en omgekeerd de boeken ook aan de lezers. Zo leren de lezers hun vooroordelen wellicht opzij te zetten.

Een lezer:
'Wat mij het meeste geraakt heeft, is het persoonlijke karakter van het gesprek en het feit dat twee personen die elkaar eigenlijk pas een paar minuten geleden hebben ontmoet, direct hele persoonlijke verhalen kunnen delen. Een bijzondere ervaring voor mij. Een prachtig boek dat me nog lang bij zal blijven.' 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.