Tentoonstelling met schilderijen van Martin Siller | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
c0305ba3-28fd-4eb0-b7fe-86623217b2e4.jpg

Tentoonstelling met schilderijen van Martin Siller

Tentoonstelling - dinsdag 18 april 2017

Vanaf Donderdag 9 februari 2017 tot Dinsdag 18 april 2017

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag


Openbare Bibliotheek Budel, Rubenslaan 1, 6021 KE, Budel

In de bibliotheek van Budel bent u van donderdag 9 februari tot en met dinsdag 18 april van harte welkom om het werk van Martin Siller te komen bekijken.

Zijn werk kan omschreven worden als coloristisch figuratief. Portretschilderijen vervaardigd met fotorealistische gelijkheid vinden we vooral uit de tijd dat de schilderkunst concurreerde met de opkomende fotografie.
In de moderne schilderkunst wordt de nadruk juist gelegd op de persoonlijke stijl en is er veel ruimte voor vergaande interpretatie.

Portret schilderen
De boeiende uitdaging voor Martin is om de herkenbaarheid en het karakter van de persoon uit te drukken in een kleurrijk schilderij. Deze uitdagingen bepaalde ook zijn keuze voor portret in plaats van mogelijk veiligere werkterreinen als abstract, stilleven, landschap en andere genres.
Een treffend portret kan zeer goed samen gaan met een kleurrijke afwerking als stijluiting; dit is duidelijk te zien te zien bij de series famous people en ethnic warriors.

Martin Siller

Sinds zijn afstuderen aan een Belgische Kunstacademie in de jaren ’90 is portret en model altijd zijn favoriete onderwerp geweest; de mens als portret of als middelpunt in een scenerie. In zijn scenerie-schilderijen, series into the bluesrainy night en philharmonic zoekt hij voor zijn interpretaties steeds een bijzonder intens moment wat hij weergeeft in een verrassende kleurstelling. Zijn schilderstijl is dan ook coloristisch figuratief. Acryl geschilderd met losse streken voor een kleurrijke, dynamische expressie.

Een kleine selectie van zijn werk kan bekeken worden in de expositieruimte van de bibliotheek van Budel aan de Rubenslaan 1, tijdens openingstijden, van 9 februari tot en met 18 april. U kunt zijn werk ook bekijken op zijn website: http://msi731.wix.com/paintings

Sitemap