Bestemming Eindhoven - Strangers in Paradise | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
74205fea8a34f38fd076f0d7d6bde888b68a1957.jpg

Bestemming Eindhoven - Strangers in Paradise

Lezing/Debat - woensdag 01 maart 2017

Woensdag 1 maart 2017 vanaf 19:30


Bestemming Eindhoven - Strangers in Paradise, Kastanjelaan 500, 5616 LZ, Eindhoven

Natlab organiseert in samenwerking met Europa Direct Eindhoven het programma Bestemming Eindhoven over een actueel Europees thema: het vluchtelingenvraagstuk.

Het avondprogramma bestaat uit een film en aansluitend een gesprek tussen experts en de zaal. De prikkelende documentaire Strangers in Paradise houdt ons een spiegel voor met betrekking tot de Europese vluchtelingencrisis. Regisseur Guido Hendrikx laat zien waar de verwachtingen en dromen van vluchtelingen botsen met de werkelijkheid en regels binnen Europa. Hoe willen wij in Eindhoven met dit dilemma omgaan? In 2016 opende filmfestival IDFA met de film Strangers in Paradise, waarvoor Hendrikx de felbegeerde juryprijs won voor beste documentaire. Na afloop van de film is er een nagesprek met Guido Hendrikx

Debat

De film vormt het vertrekpunt van een debat over het vluchtelingenvraagstuk en de situatie in Eindhoven tussen experts en Eindhovenaren die een sleutelpositie bekleden in de publieke ruimte zoals gemeenten, media, cultuur, onderwijs, de wijk, fondsen, sport- en buurtverenigingen en maatschappelijke organisaties. Dit gesprek wordt geleid door moderator Tim Vermeulen (DDW). 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.