Lezing Rome met eigen ogen | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
0d03bdfdb323cc40291aececc1e4e220ab9ff044.jpg

Lezing Rome met eigen ogen

Lezing/Debat - vrijdag 10 maart 2017

Vrijdag 10 maart 2017 vanaf 19:00


Lezing Rome met eigen ogen, Nieuwe Emmasingel 44, 5611 AM, Eindhoven

In navolging van ons filosofiecafé op de zondagmiddag, is er nu het geschiedeniscafé. 1 keer in de maand op vrijdagavond. De eerste editie houden we tijdens de Week van De Klassieken, met een lezing van Rome-liefhebber Joep Gilissen. 

Iedereen die ooit Rome bezocht heeft, is op de een of andere manier onder de indruk geraakt van deze stad. Of het nu om de pracht van de gebouwen, de kerken, de talrijke kunstvoorwerpen, de aangename sfeer of het lekkere eten gaat, Rome heeft zoveel te bieden, dat velen genieten van hun verblijf daar.

Wat ook opvalt, als je met mensen over de Stad spreekt, die de hoofdletter ook werkelijk verdient, is, dat de manier waarop zij Rome ondergaan nogal kan verschillen. Rome heeft niet één gezicht, maar vele. En iedereen ziet een ander facet. Joep Gilissen heeft de afgelopen jaren Rome vaak bezocht en werd er steeds meer door gefascineerd. Nu heeft hij die fascinatie beschreven in een boek, dat wil laten zien met welke ogen hij naar Rome kijkt. Eigenlijk is het een avontuur, dat net zoveel van de Stad zegt als van de schrijver. Je loopt als het ware met hem mee door de straten, langs en in de gebouwen. Hij vertelt verhalen over mensen en heiligen, hij verhaalt hoe hij dingen ziet.Voor hem is Rome een eindeloos avontuur en Joep Gilissen wil daar graag over vertellen in een aanstekelijk boek.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.