Museumweek in Valkenswaard | Agenda | De Groote Heide
Agenda

Ervaar de rust van de geweldige natuur en de dynamiek en gezelligheid er omheen.

van alles te doen op De Groote Heide
agenda evenementen De Groote Heide
Naamloos-2.jpg
Naamloos-3.jpg
Naamloos-1.jpg
7aa7f7cb-849c-4125-b778-a739bd7d495f.jpg

Museumweek in Valkenswaard

Cultureel festival - zondag 09 april 2017

Vanaf Dinsdag 4 april 2017 tot Zondag 9 april 2017

Dag
Zondag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag


Carolus, Oranje Nassaustraat , 5554 AG, Valkenswaard

De landelijke Museumweek heeft ook in 2017 als thema 'ONS ECHTE GOUD'. In Valkenswaard staan in dat kader in het weekend van 8 en 9 april de collecties van het Nederlands Steendrukmuseum en het Valkerij en Sigarenmakerij Museum centraal. Een goede reden de twee musea in Cultureel Centrum CAROLUS in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard van 13.00 - 17.00 uur te bezoeken.
  
De entree is gratis en ook de foyer is geopend. Alleen musea die lid zijn van de Nederlandse Museumvereniging mogen deelnemen aan dit grootste culturele evenement van Nederland.

Nederlands Steendrukmuseum
In het Nederlands Steendrukmuseum beleeft men ‘alles’ over het ontstaan en de toepassing van de uitvinding van de steendruk en lithografie. Ook de relatie met de microchip wordt getoond. Momenteel trekt de expositie ‘MOBILITEIT in STEENDRUK – vervoer in al zijn facetten’ met iconische posters uit de begintijd van de mobiliteit veel landelijk bezoek. Voorts zijn er een doorlopend films te zien over de steendruk waaronder een film hoe vroeger een poster en hoe een microchip wordt gemaakt. Op beide dagen zijn er drukdemonstraties met uitleg in het museumatelier. Ook zullen regelmatig de ruim 100 jaar oude kolossale drukpersen gedemonstreerd worden. De museummedewerkers beantwoorden graag vragen van het bezoek. Tijdens het museumweekend zijn er diverse speciale aanbiedingen in de museumwinkel van dit enige museum ter wereld over steendruk en lithografie. En natuurlijk zijn er mooie objecten waarbij de bezoeker een mooie selfie kan maken. Voor iedere bezoeker is er een leuke attentie.
Valkerij- en Sigarenmakerij Museum
Ook het Valkerij en Sigarenmakerij Museum is op zaterdag 8 en zondag 9 april gratis toegankelijk van 13:00 uur tot 17:00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers een indruk krijgen van wat het museum te bieden heeft. In het Sigarenmakerij Museum worden sigaren met de hand gemaakt, ook is een valkenier met verschillende levende roofvogels, zoals slechtvalk, havik en andere roofvogels aanwezig. Er is volop gelegenheid om van de valkenier informatie te krijgen over deze roofvogels, ze kunnen op de hand genomen worden en ook is het mogelijk om met een vogel op de foto te gaan (zelf fototoestel of telefoon meebrengen).

Extra activiteiten op woensdag 5 april
Op woensdag 5 april is het Valkerij en Sigarenmakerij Museum tussen 13:30 uur en 16:00 uur gratis toegankelijk voor basisschoolkinderen. Voor deze scholieren worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen onder begeleiding een loer leren maken, er worden in het museum verhalen verteld, er kunnen kwartetten met vogels worden gespeeld en kinderen zien hoe sigaren met de hand worden gemaakt. Het Nederlands Steendrukmuseum is op deze woensdagmiddag vanaf 13.00 uur gratis voor jongeren t/m 18 jaar opengesteld. In het atelier vinden dan diverse drukdemonstraties plaats.
Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.