Exposities | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideBezienswaardighedenExposities

Ervaar meer in De Groote Heide

ehoven_header_3_4.jpg
Header_4_1.jpg
Header_3_4.jpg

Exposities in De Groote Heide

In De Groote Heide is vanalles te vinden en te doen. De dorpen en stad in het natuurgebied zijn altijd bezig om haar toeristen en bewoners te vermaken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld exposities. In iedere gemeente zijn exposities te zien in musea of de daarvoor beschikbare expositieruimtes. Op deze pagina is er meer informatie over te vinden.

Achelse Kluis

De Achelse Kluis is een van de meest druk bezochte punten in De Groote Heide. Dit is niet gek, want hij ligt centraal, omringt door prachtige natuur en heeft een rijke geschiedenis. In de Sint-Benedictusabdij is daarnaastook nog van alles te beleven. Je kunt er een terrasje pakken, kijken naar de trappistenbrouwerij en de Kluis in zijn geheel bekijken. Daarnaast is er in de Achelse Kluis ook nog een expositieruimte waar je door het jaar heen verschillende exposities kunt bewonderen. 

Meer informatie >

Waalres Museum

Het Waalres museum richt zich op het organiseren en presenteren van tentoonstellingen en activiteiten, waarbij de nadruk ligt op het industrieel erfgoed uit de gemeente Waalre. Tevens biedt het museum een podium aan Waalrese kunstenaars. Het museum ligt weliswaar net niet in De Groote Heide, maar op de weg van Eindhoven naar Valkenswaard (of andersom) is het maar een aantal meter extra om een bezoek aan het museum te brengen. 

Meer informatie >

In Cranendonck is in de natuur alleen al veel te beleven. Langs het water, de hei, akkers, weilanden en de charmante dorpjes kun je overal terecht om lekker tot rust te komen. Naast de natuur is er natuurlijk nog veel meer te beleven in de gemeente. Vind hier activiteiten, kunst & cultuur en monumenten & musea

In Eindhoven is natuurlijk veel te beleven en te zien. Er zijn dan ook erg veel musea waar je kunt genieten van kunst, geschiedenis en interessante informatie over een bepaald onderwerp. Op de website van This is Eindhoven zijn verschillende exposities te vinden. Maar ook in musea zoals het Van Abbe Museum. In de stad heb je fotoexposities en kunsttentoonstellingen.  

Hamont-Achel is een mooie en charmante omgeving aan de Belgische zijde van De Groote Heide. Naast alle fiets-en wandelroutes heeft de gemeente nog veel meer te bieden. Historische bouwwerken, prachtige natuur en leuke terrasjes. Ook zijn er een aantal expositieruimtes te vinden, de Achelse Kluis is de belangrijkste. Bij VVV Hamont-Achel staat meer informatie. 

Heeze-Leende is met haar oppervlakte de grootste gemeente van De Groote Heide. Met haar uitgestrekte landschappen trekt de gemeente jaarlijks vele toeristen die komen van de rust, ruimte en natuur. In de gemeente is naast de natuur nog meer te zien. Bekijk hier hat aanbod aan kunst en cultuur

Neerpelt is de meest zuidelijk gelegen gemeente van De Groote Heide. Hier lopen tal van fiets- en wandelroutes door de gemeente en je kunt er ook terecht met je kinderen en de mooie speelbossen. Er zijn tevens ook een aantal expositieruimte te vinden. Een divers aanbod op verschillende locaties.  Bekijk ook het aanbod aan kunst in Neerpelt. 

Valkenswaard is een gezellige gemeente waar veel te doen is. Recreatieve mogelijkheden genoeg in Valkenswaard. Daarnaast is er in het mooie centrum van het dorp ook nog van alles te zien over kunst en cultuur. Er zijn exposities van Valkenswaarde kunstenaars en bekijk een groter aanbod bij VVV Valkenswaard. 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.