Libellen | De Groote Heide

Libellen

Libellen zijn een populaire insectenorde die wereldwijd voorkomt. Ook op De Groote Heide komen deze voor, dus neem je fototoestel mee om er een prachtige foto van te schieten. 

Libel, De Groote Heide

Zoals goed te zien is hebben ze poten die naar voren geplaatst zijn. Verder heeft de libel ook grote facetogen op een kop die zeer gemakkelijk beweegt. Als je heel goed kijkt zie je antennes zitten, maar deze vallen bij libellen niet zo goed op.

Libel, De Groote Heide

De libel heeft een groot en slank achterlijf, dat is op deze foto erg goed te zien. Ook heeft de libel altijd 2 vleugels, deze zijn erg stevig. 

Libellen (Odonata) komen wereldwijd voor en er zijn ongeveer 5858 beschreven soorten, best veel dus! In België en Nederland samen zijn ongeveer 74 soorten te vinden. De libellen kom je grotendeels tegen bij wateren, omdat hun larven daarop zijn aangewezen. Het liefste leven ze bij rustig stilstaand water waar veel zuurstof in zit, dit hebben de larven namelijk nodig. Verder is de kans ook groot dat je een libel in je eigen tuin tegen kunt komen. 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.