Paddenstoelen | De Groote Heide

Ontdek De Groote HeideFlora van De Groote HeidePaddenstoelen

De mooiste paddestoelen

Paddenstoelen - De Groote Heide
Paddenstoelen - De Groote Heide

Paddenstoelen

De Groote Heide is een groot divers gebied. In en rondom de grond groeien veel dieren en plantensoorten. Als de zomer langzaamaan verdwijnt steekt een bepaald soort haar kop boven de grond, namelijk de paddestoel. Zij hebben meestal een groeiperiode van juli tot in oktober, maar zijn toch sterk kenmerkend voor de herfst. Op deze pagina zijn meerdere paddestoelsoorten te vinden. 

paddenstoelen

Paddenstoelen worden vaak weergegeven door de typische vorm. Net als mensen zien ook paddenstoelen er niet allemaal hetzelfde uit. Net zoals de afbeelding hierboven, hier groeien de paddenstoelen aan een omgezaagde boomstam, maar ze zijn ook op hogere plaatsen in bomen te vinden. 

paddenstoelen

Wanneer je iemand vraagt om een paddenstoel te tekenen zal er waarschijnlijk een schematische weergave van de foto hierboven komen. Je hebt veel verschillende soorten met allemaal hun eigen kenmerken, zeer interessant! 

Er zijn veel verschillende soorten paddenstoelen te vinden in De Groote Heide, we hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Vliegenzwam 

Gewone Krulzoom

Parelamaniet

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.