Met de kinderen | De Groote Heide

De Groote Heide actiefMet de kinderen

Laat je kinderen de natuur op een bijzondere manier ervaren.

De Groote Heide - met de kinderen
Actief met de kinderen

Met de kinderen in De Groote Heide

Hoe vaker kinderen buiten komen, hoe gezonder en lekkerder ze zich voelen. In de natuur kunnen ze van alles ontdekken en gebruiken ze hun zintuigen optimaal; ruiken, proeven, zien, luisteren, voelen en bewegen. Speurtochten, ontdekken van diersporen, vogels spotten of kabouters ontdekken. Allemaal mogelijk op De Groote Heide.

Met de kinderen in het bos - klimbomen

Tijdens je wandeling zo'n mooie klimboom tegenkomen is altijd leuk en een beetje spannend. Lekker klimmen. Want hoger in de boom heb je een  mooier uitzicht en... je bent groter dan je ouders. 

Speurtochten in bos & heide

Een speurtochtfeestje doet het altijd goed. Een spannende puzzel- of speurtocht met je telefoon of met een kaart en kompas. Dwars door de natuur en met een paar extra hindernissen. Een quizspeurtocht, een verzameltocht of zoeken naar een verborgen schat.

In De Groote Heide zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden in alle soorten en maten. Rustig aan een middagje door het natuurgebied struinen kan ontzettend rustgevend zijn. Met de kinderen erbij is dit al een stukje anders. Zij hebben vaak ontzettend veel energie die ze al rennend en spelend kwijt raken. Om ook met de kinderen een leuke middag in De Groote Heide te beleven hebben we hier een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet:

Klankenbos

Klankenbos biedt een bijzondere (klank)kunstervaring in de open lucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt.

Voor kinderen is er het XS-parcours.​ ​Voor groepen kinderen kan ook een activiteit met begeleider geboekt worden, zoals de Muzikale Schattentocht of Van Takje tot Bosconcert.​

Ponyverhuur Fransiscushof 

Ponyverhuur Franssiscushof ligt midden in het groen in Neerpelt. Kinderen kunnen hun geluk niet op in de kinderboerderij met allemaal verschillende dieren. Voordat de kinderen op de pony kunnen rijden, leren ze het beestje eerst goed kennen. Ze aaien, voeren en knuffelen de pony. Daarna rijden ze rustig onder begeleiding een rondje op de pony. Meer informatie >

Kanovaren op de Dommel

Kanovaren op de Dommel is voor iedereen erg leuk, voor jong en oud. Een dag kanovaren met de kinderen zullen ze niet snel vergeten. De Dommel biedt meerdere mogelijkheden tot kanovaren. Boek je kanotocht via Kanovaren Valkenswaard of Puur Kanovaren

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.