Wandelen met Kinderen | De Groote Heide

Wandelen met Kinderen

Wandelen met de kinderen

Hoe vaker kinderen buiten komen, hoe gezonder en lekkerder ze zich voelen. In de natuur kunnen ze van alles ontdekken en gebruiken ze hun zintuigen optimaal; ruiken, proeven, zien, luisteren, voelen en bewegen. Speurtochten, ontdekken van diersporen, vogels spotten of kabouters ontdekken. Allemaal mogelijk op De Groote Heide.

wandelen met kinderen

Wandelen met de Kinderen

In de Groote Heide loop je als volwassene gauw gemakkelijk een aantal kilometers weg. Voor de kinderen is 5-6 kilometers toch wel vaak het limiet. Waar ouderen vaak de rust en stilte opzoeken is dit voor de kleineren vaak niet het geval. De bossen bieden vaak een optimale kans om rond te rennen en te klimmen. Een heuveltje wordt al snel een hele berg, en zelfs het vredigste bos wordt in hun ogen aangewezen tot een duister woud. Kortom: Aan de fantasie ligt het niet. 

Toch is het vaak lastig om kinderen de gehele route geïnteresseerd te houden. We hebben even wat tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat je kind zich niet zal vervelen. 

Geef ze uitdagingen

Waar volwassenen met gemak een uur in stilte kunnen genieten is dit voor kinderen een hele uitdaging. Ze willen iets doen. Gelukkig is er in het bos ook veel te doen. Laat ze bijvoorbeeld zoeken naar verschillende soorten bladeren of leer ze fluiten eikeldopjes. Neem van huis een verrekijker mee en ga op zoek naar dieren. 

 

Kies je rustplek nauwkeurig

Op een bankje zitten uitrusten is vaak niet nodig voor een kind. Ze zien dit als een kans om zelf even te doen wat ze willen. Laat ze dit ook zeker doen! Zorg dat je van te voren op een leuke plek je pauze kiest. Het is vaak beter om wat minder maar langere rustmomenten in te plannen dan vaak maar wel kortere. Dit geeft ze bijvoorbeeld tijd om hutten te maken. 

 

Combineer technologie met natuur

Tegenwoordig zijn er tal van apps gemaakt speciaal voor de kinderen in de natuur. Waar je in het echt natuurlijk geen kaboutertjes ziet, zie je ze op de app toch zeker wel. Daarnaast zijn er ook nog tal van educatieve apps ontwikkelt. Zo combineer je een wandeltocht met leren op een leuke manier. 

 

Betrek ze bij de route

Ze lijken misschien onschuldig maar eigenlijk willen ze altijd de leiding hebben. Geef ze ook zeker die kans maar laat natuurlijk niet teveel in hun handen over tenzij je in het dichtstbijzijnste speeltuintje wilt uitkomen. Laat ze bijvoorbeeld meebeslissen bij het maken van een keuze op een splitsing of laat ze meekijken op de kaart. 

 

 

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.