Wat is De Groote Heide | De Groote Heide

Wat is De Groote Heide

De Groote Heide: gevarieerd, veelzijdig, van uitzonderlijke waarde. En ontiegelijk mooi!

Zesduizend (!) hectare prachtige natuur. Grondgebied van zes gemeenten (Cranendonck, EindhovenHamont-AchelHeeze-Leende, Pelt en Valkenswaard) aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Gemeenten die samenwerken om 'hun' natuur zowel te koesteren als meer bekendheid te geven.

De Groote Heide is voor kenners en natuurliefhebbbers uniek. Een groot deel is aangewezen als Natura2000-gebied. Wat betreft biodiversiteit behoort De Groote Heide tot de top-tien van Europa. En voor wie daar allemaal niet wakker van ligt nog een sterke aanbeveling: het is er ontiegelijk mooi.

Ontdek De Groote Heide

Actief bezig zijn op De Groote Heide

Agenda van De Groote Heide

 

Wat is De Groote Heide

De Groote Heide is buiten op z’n best. Groot, heel groot! Een optelsom van tal van kleinere natuurgebieden met elk hun eigen waarde, charme en mogelijkheden. Onderling verbonden door een prima fiets- en wandelpadennetwerk. En - voor wie de juiste routes kiest - zonder last van grote verkeersaders. Daartussen en daar omheen prachtig landelijk/agrarisch buitengebied. En niet te vergeten: water! Tientallen vennen verspreid door het gebied. En vanuit het Zuiden een brede waaier van beken en beekjes, bij Eindhoven eindigend in de Dommel. Het moet vooral mooi, rustig en stil blijven in De Groote Heide. Maar schoonheid in dit paradijs voor buitenmensen moet je ook durven delen.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.