Cranendonck | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideGemeenten De Groote HeideCranendonck

Natuur Cranendonck
Recreatiepark Cranendonck

Verschillende kernen met een eigen gezicht

De gemeente Cranendonck ligt in het oosten van De Groote Heide. De naam Cranendonck komt van het Kasteel Cranendonck, het oorspronkelijke kasteel was er al in de 13e eeuw, het was toen het centrum van verschillende buurtschappen. Nu is het een kasteelvilla maar de contouren van het oude kasteel zijn nog zichtbaar.

De gemeente Cranendonck heeft niet veel inwoners, maar wel veel natuur. Er stromen beekjes en rivieren, er zijn prachtige bossen met kilometers aan fiets- en wandelroutes. Met bijna 21.000 inwoners en 80 km2 oppervlakte is het een van de kleinere gemeentes in De Groote Heide. Op het gebied van ruimte, natuur en grond hoort Cranendonck daarentegen wel bij 'de grotere'. 

voormalig Kasteel Cranendonck - naamgever van de gemeente Cranendonck

De gemeente Cranendonck is ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Budel en Maarheeze. Cranendonck bestaat uit de kernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk.
Cranendonck is genoemd naar het gelijknamige landgoed en kasteel Cranendock (13e eeuw) - toen al het centrum van verschillende buurtschappen uit de regio.

Recreatiepark Cranendonck

Cranendonck heeft natuurliefhebbers veel te bieden. Het ligt in Natuurgrenspark De Groote Heide en in GrensPark Kempen-Broek.

Bezienswaardigheden in Cranendonck

In Cranendonck is veel natuur te zien, we hebben even een kleine selectie gemaakt:

Soerendonks Goor
Kasteel Cranendonck
't Wilgenroosje
Molen Zeldenrust
Molen Nooit Gedagt
Schepenhuis
Buulder Aa

Kijk voor het complete aanbod bij VVV Cranendonck.

Buulder Aa

Veelzijdige gemeente

De gemeente Cranendonck ligt daar waar Brabant en Limburg in elkaar overgaan. Daar waar België en Nederland elkaar raken in een vloeiende overgang van pure rust en ontspanning, van natuur naar het bruisende leven op terrrasjes.

Cranendonck is de ideale verblijfplaats voor mensen die op reis zijn, of willen genieten van een rustige vakantie. 

Binnen de gemeente Cranendonck zijn vele verschillende overnachtingsmogelijkheden: campings, hotels, pensions, bed & breakfast en groepsaccomodaties.

 

Puur genieten

Cranendonck heeft natuurliefhebbers en de moderne recreant veel te bieden. De vele bos- en natuurgebieden hebben allemaal een eigen flora en fauna waar de natuurliefhebber met volle teugen kan genieten.

Cranendonck is een heerlijk gevarieerde plaats om in te wonen en te verblijven. De verschillende kernen hebben elk hun eigen charme, stuk voor stuk levendige plekken waar altijd wel wat gebeurt.

 

Over de gemeente

Cranendonck (7.814 hectare - 20.335 inwoners) is een gemeente met meerdere kernen in een landelijk gebied, gelegen aan de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert, met een station en een vliegveld (Kempen Airport). De dorpskernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk hebben elk hun eigen gezicht.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.