Strabrechtse Heide | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideNatuurgrenspark De Groote HeideStrabrechtse Heide

Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide

Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide is een uitgestrekt heidelandschap met prachtige vergezichten. De Strabrechtse Heide is circa 1500 ha groot en in ligt gemeenten Heeze-Leende , Someren en Geldrop-Mierlo. Tijdens je bezoek kan je de schaapsherder met zijn kudden tegen komen.

schaapskudde strabrechtse heide

Op de Strabrechtse Heide kan je de schaapsherder met zijn kudde tegenkomen. De kudde is van stichting het Kempens heideschaap. Hiermee wordt de vergrassing van de heide tegengegaan.

vergezichten strabrechtse heide

Door de kwetsbaarheid van het gebied zijn alleen rustige vormen van 
recreatie toegestaan. Maar, wat is er mooier dan wandelend, fietsend 
of te paard uit te kijken over deze gevarieerde vlaktes?

De Strabrechtse heide verbaast altijd weer, ‘s morgens of ‘s avonds, in wat voor jaargetijde dan ook. De dynamiek van het terrein blijft verrassen. Er zijn prachtige vergezichten, zeker in combinatie met wolkenvelden en zonlicht. Als er ’s ochtends vroeg nog geen bezoekers zijn, straalt de Strabrechtse heide rust uit. Zodra er bezoekers komen, zie je de rust op ze over gaan en zie je ze genieten van het uitgestrekte heidelandschap. Ook altijd mooi om te zien is hoe de schaapsherder en zijn onafscheidelijke herdershond samen de kudde hoeden. Soms waan je je terug in de tijd.

Natuur en mens

Bezoekers hebben toegang tot het grootste gedeelte van de heide. De zandpaden zijn wel zo gesitueerd dat dieren en planten een ongestoord bestaan kunnen leiden. Door de kwetsbaarheid van het gebied zijn alleen rustige vormen van recreatie toegestaan. Maar, wat is er mooier dan wandelend, fietsend of te paard uit te kijken over deze gevarieerde vlaktes?

Over het gebied

De Strabrechtse Heide is een natuurgebied van ca. 1500 ha in de gemeenten Heeze-Leende , Someren en Geldrop-Mierlo, grotendeels in beheer bij Staatsbosbeheer.

Natura 2000

Het beheer plan van de Strabrechtse Heide en het Beuven >

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.