Strabrechtse Heide | De Groote Heide

Wat is De Groote HeideNatuurgrenspark De Groote HeideStrabrechtse Heide

Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide
Strabrechtse Heide - De Groote |Heide

Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide is een uitgestrekt heidelandschap met prachtige vergezichten dat in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw, toen Heeze nog bekend stond als schilderskolonie, dienst deed als decor voor verschillende kunstenaars. De Strabrechtse Heide is circa 1500 ha groot en in ligt ten noorden van Heeze.

schaapskudde strabrechtse heide

De Strabrechtse heide verbaast altijd weer, ‘s morgens of ‘s avonds, in wat voor jaargetijde dan ook. De dynamiek van het terrein blijft verrassen. Er zijn prachtige vergezichten, zeker in combinatie met wolkenvelden en zonlicht. 

vergezichten strabrechtse heide

Als er ’s ochtends vroeg nog geen bezoekers zijn, straalt de Strabrechtse heide rust uit. Zodra er bezoekers komen, zie je de rust op ze over gaan en zie je ze genieten van het uitgestrekte heidelandschap. Ook altijd mooi om te zien is hoe de schaapsherder en zijn onafscheidelijke herdershond samen de kudde hoeden. Soms waan je je terug in de tijd.

Bezoekers hebben toegang tot het grootste gedeelte van de heide. De zandpaden zijn wel zo gesitueerd dat dieren en planten een ongestoord bestaan kunnen leiden. Door de kwetsbaarheid van het gebied zijn alleen rustige vormen van recreatie toegestaan. Maar, wat is er mooier dan wandelend, fietsend of te paard uit te kijken over deze gevarieerde vlaktes?

Voor meer informatie kun je ook op de site van Staatsbosbeheer terecht. 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.