Vogelwandeling Kleine Dommeldal Geldrop | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Dommeldal, Geldrop, De Groote Heide

Vogelwandeling Kleine Dommeldal Geldrop

Vogelliefhebbers kunnen in de lente 5 ochtenden met IVN Geldrop op pad.

Op 28 maart voert de wandeling door het dal van de Kleine Dommel. Start is om 9 uur bij Kastanjehof in Geldrop, aan de Laan der Vier Heemskinderen.  Deelname gratis.

Vogels kun je het best zien als de bomen nog niet vol blad zitten. De vroege lente is niet alleen daarom een goed moment om vogels te spotten. In veel gevallen verraden ze namelijk hun aanwezigheid door hun zang, waarmee ze een vrouwtje proberen te lokken en hun territorium aangeven. Wie vogels wil zien, moet dus zijn ogen én oren de kost geven.

IVN Geldrop nodigt vogelliefhebbers uit voor een vijftal wandelingen op dinsdagochtenden, steeds om 9 uur. De data zijn 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april. Iedereen die belangstelling heeft voor vogels is welkom. Zonder honden, dat wel. Een verrekijker zal zeker van nut zijn. Deze excursies duren 2 à 2½  uur. Afhankelijk van het weer worden deelnemers geacht waterdicht schoeisel en kleding te dragen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door.

De eerste wandeling voert door het dal van de Kleine Dommel en start bij appartementencomplex Kastanjehof, gelegen aan de Dommel, op de hoek van de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop.

Voor meer informatie, klik hier > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.