De magie van de lente | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Lente, bloemen, De Groote Heide

De magie van de lente

De lente brengt altijd veel emotie, gevoel en beleving mee, maar hoe komt dat? Waarvan de 'lente magie'? Op 20 maart is het weer zover, de lente! Maar wat maakt de lente altijd zo bijzonder? Wat zijn de ontwikkelingen van de mens en natuur? Er verandert veel, maar hoe komt dat? 

Allereerst zie je de planten, het lijkt wel alsof 'opeens' overal planten en bloemen staan in allerlei kleuren. Van openbare parken tot grasvelden, ze zijn ineens overal terug te vinden. Daarnaast zie je ook knoppen aan de bomen, het teken dat de fauna weer leeft. Ook de padden, reptielen en amfibieën 'oversteek' is een teken van de lente, dit betekent dat zij naar het water gaan om voort te planten. Ten derde hoor je de vogels weer 'fluiten', ze hebben zich in de winter rustig gehouden - maar in de lente hoor je het vrolijke gefluit weer. Dit doen ze om hun territorium af te baken en vrouwtjes te lokken. En natuurlijk de zon, na al het grijze, donkere en grauwe weer komt de zon (eindelijk) weer terug! Er is meer licht, de temperaturen gaan omhoog en alles 'leeft' weer. 

De reden dat mensen 'smachten' tot de lente komt is vrij logisch, niemand heeft zin om de hele dag met slecht weer binnen te zijn. De lente zorgt ervoor dat er weer kleur in de natuur komt, de mensen naar buiten komen en het zonnetje doorkomt! Geen regenjassen, handschoenen of dikke truien - maar een fijne zonnebril en comfortabele kleren. Heerlijk de natuur weer in, wandelen, fietsen of sportievere activiteiten - alles is mogelijk op De Groote Heide. 

Neem gerust een kijkje in onze agenda, of onze facebook pagina  voor de laatste evenementen en verhalen! De eerste stap van de lente is gezet, hopelijk wordt het een prachtige lente. 

Deze prachtige foto is gemaakt door Toos de Laure uit Eindhoven 

lente in De Groote Heide

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.