Lezing over kasteel Heeze! | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Kasteel Heeze, De Groote Heize

Lezing over kasteel Heeze!

HEEZE - Op woensdag 19 april geeft Guus Braun een lezing over de bijzondere geschiedenis van kasteel Heeze en zijn bewoners.Tijdens deze lezing komen ook een aantal interessante archeologische vondsten aan bod, die de afgelopen twee jaar op kasteel Heeze zijn gedaan. De lezing is om 20.00 uur in het Erfgoedhuis.

Kasteel Heeze
Kasteel Heeze is een van de weinige bewoonde kastelen in Nederland. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de 14e eeuw toen het kasteel Eymerick het hart vormde van de heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten. In de 17e eeuw is op deze plek een nieuw statig kasteel gebouwd door de beroemde architect Pieter Post, ook bekend van onder andere Huis ten Bosch. Nog steeds bestaat het huidige kasteel Heeze uit twee delen, het middeleeuwse slot Eymerick en het nieuwere 17e eeuwse kasteel, beide met hun eigen binnenplaats. 

Guus Braun is rondleider op kasteel Heeze en werkzaam in het oude archief van het kasteel. De lezing is op woensdag 19 april om 20:00 uur in het Erfgoedhuis, Gasfabriek 2 te Eindhoven. De toegang is gratis.
 

Voor meer informatie, klik hier > 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.