Victoriabrug eerste Neerpeltse toegangspoort | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Toegangspoort

Victoriabrug eerste Neerpeltse toegangspoort

Deze week gingen de werken voor de toegangspoort aan de Victoriabrug van start. Deze toegangspoort is de eerste in een reeks van vijf.

Bij de opmaak van het citymarketingplan werd meermaals geopperd dat het voor bezoekers en mensen die door onze gemeente rijden, niet altijd duidelijk is wanneer ze Neerpelt binnenkomen. De gemeente vatte daarop het plan op op vijf toegangswegen een artistieke ‘toegangspoort’ aan te brengen, een landmark die je het gevoel geeft dat je welkom bent bij het binnenrijden van Neerpelt. Tevens wilde de gemeente dat op een participatieve manier doen, door belanghebbenden en rechtstreeks betrokkenen mee te laten beslissen.

Samen enkele inwoners en met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers, dat samen met kunstenaars en opdrachtgevers hedendaagse kunst in opdracht realiseert, werd een lastenboek opgesteld voor een kunstwerk aan de Victoriabrug. Aan de hand daarvan maakte kunstenaar John Körmeling een kunstwerk dat vanaf deze week op de brug in de Heerstraat wordt aangebracht. De officiële opening is gepland op vrijdag 21 april. Daarna zal deze toegangspoort permanent deel uitmaken van het Neerpeltse straatbeeld.

Inmiddels zijn ook de ontwikkelingstrajecten voor de overige toegangspoorten van start gegaan.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.