De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend! | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
De Malpie, Robin Wijnen

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

Van begin april tot eind juni heeft iedereen de tijd gehad om foto’s in te zenden én te stemmen. De 25 best beoordeelde foto’s werden voorgelegd aan de jury die bestaat uit Mart Wijnen, Marijn Heuts en Theo Schuurmans. Zij kozen vervolgens de drie winaars van de eerste fotowedstrijd van De Groote Heide. Daarnaast reiken we nog een extra een prijs uit, namelijk de juryprijs. Uit alle inzendingen heeft de jury een foto gekozen die 'alles heeft'.

Winnaars

De drie winnaars:
1. Wim Licht. De brug bij Plateaux Hageven.
2. Edgard van Decraen. Met de kano in de Malpie.
3. Rolf Zieman. Schapen op De Groote Heide.

De winnaar van de juryprijs:
Robin Wijnen. Een zonsondergang op de Malpie.

Bekijk de winnende foto’s hier. 

Prijzen
De prijzen van de winnaars zijn als volgt:

  • Wim Licht, verblijfsarrangement De Groote Heide ter waarde van € 250,-
  • Edgard van Decraen, dagarrangement De Groote Heide ter waarde van € 100,-
  • Rolf Ziemann, De Groote Heide pakket ter waarde van € 50,-
  • Robin Wijnen, dagarrangement De Groote Heide ter waarde van € 100,-

Daarnaast krijgen de vier winnaars ook een SlimBoek van De Groote Heide. gemaakt door Eric Bergmeester. SlimBoek De Groote Heide is een natuurfotoboek met mooie en aansprekende foto’s. Het heeft een prachtige vormgeving en hoogwaardige afwerking. SlimBoek De Groote Heide gaat verder dan een traditioneel natuurfotoboek. Door middel van je smartphone of tablet beleef je de natuur op een eigentijdse wijze. Meer informatie >

Toelichting op de foto's

Wim Licht:
Goede beeldopbouw met diagonale lijnen en een foto die uitnodigt te gaan kijken wat er aan de andere kant van het bruggetje ligt.

Edgard van Decraen:
Bijzonder goede beeldopbouw, natuurlijke kleuren, leuk is het vleugje wind dat zichtbaar is in de halmen, en de foto geeft zin dit ook te gaan doen. Geeft een mooi beeld van mogelijkheden in De Groote Heide.

Rolf Ziemann:
Mooie foto van de heideschapen op De Groote Heide, geeft een goed beeld van de heide en de instandhouding daarvan. Je krijgt een natuurlijk gevoel als je naar deze foto kijkt.

Robin Wijnen:
Een goede foto bestaat uit verschillende elementen. Een aansprekend onderwerp, een zorgvuldige en prettige composite en niet te vergeten mooi, sfeervol licht. Deze foto heeft het als enige allemaal. De panorama-uitsnede is goed gekozen. De lucht heeft immers weinig te bieden. Maar tegelijk benadrukt het de weidsheid van de Malpie. Door het bruggetje in het midden te plaatsen krijg je het idee dat het landschap links even mooi en uitgestrekt is als rechts. Het warme zonlicht van de late avond geeft sfeer aan het beeld en mooie structuren aan het bruggetje. Tegelijk nodigen de warme tinten enorm uit over dat bruggetje te gaan slenteren en te gaan kijken wat er achter allemaal te ontdekken valt. Tenslotte heeft de foto een prettig kleurcontrast tussen de warme tinten van gagel en pijpenstrootje en de koele tinten van water, lucht en dennen.

Met de winnaars wordt persoonlijk contact gezocht voor het overhandigen van de prijs.

We willen iedereen bedanken voor de deelname aan de fotowedstrijd. Alle inzendingen zijn te vinden op deze pagina.

 

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.