Voorbereidende werkzaamheden beekdal Kleine Dommel | Nieuws | De Groote Heide
Nieuws

In en om De Groote Heide is altijd iets te doen. We hebben een selectie van het nieuws gemaakt.

nieuws Groote Heide
nieuws Groote Heide
Voorbereidende werkzaamheden beekdal Kleine Dommel

Voorbereidende werkzaamheden beekdal Kleine Dommel

Op 6 februari is Waterschap De Dommel gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe beekdal van de Kleine Dommel. Het kappen van bomen behoort tot deze voorbereidingen. Het meest zichtbare werk is het verdwijnen van de bomenrij aan de zuidkant van de weg de Rul. Deze bomen gaan plaats maken voor een kade. Deze kade zal het achterliggende perceel beschermen tegen hoog water. Het kappen van deze beukenbomen heeft afgelopen week plaatsgevonden, nog voor het broedseizoen begint. Dit om te voorkomen dat dieren zich gaan nestelen. Vanaf mei 2017 start de aannemer met de uitvoering van de overige maatregelen.

Tijdelijke overlast de Rul
De werkzaamheden werden uitgevoerd door Boomrooierij Weijtmans. De meeste overlast van de werkzaamheden was ontstaan bij de Rul. In afstemming met de gemeente Heeze-Leende werd de weg tijdens deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Bomenkap
Van een gedeelte van de bomen die gekapt worden, blijft de stronk met een gedeelte van de stam, ongeveer 1.5 meter, na de kap staan. Deze stronken met stam worden tijdens de uitvoering van de overige werkzaamheden verwijderd en gebruikt om oevers te versterken.

Waterberging en beekdalontwikkeling Kleine Dommel 
Het beekdal van de Kleine Dommel, het gebied tussen de A67 bij Geldrop en Kasteel Heeze, gaat de komende jaren veranderen. Ten zuiden van de A67 komt er een waterbergingsgebied dat ingezet kan worden in tijden van hoog water. Zo zorgen we ervoor dat de inwoners van Geldrop droge voeten houden. Tegelijkertijd wordt in het beekdal natuur ontwikkeld. Dit gebeurt onder andere door de beek te versmallen en natuurlijk te laten meanderen. Hierdoor gaat het water sneller stromen en krijgen bijzondere planten en vissen de kans zich hier te ontwikkelen.

Lees meer >

Bron: Heeze24.nl

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.