Vogels verwen je met vetbollen | De Groote Heide

Redactie BerichtVogels verwen je met vetbollen

winter2.png

Vogels verwen je met vetbollen

Vogels gebruiken het hele jaar door veel energie. Ze zijn dus altijd blij met een lekkere snack in je tuin! Vogels eten niet meer dan ze nodig hebben, ook verleren zij het zoeken naar eten in de natuur niet als ze worden gevoerd. Je kunt ze dus gewoon lekker eten geven en daar is geen enkel bezwaar tegen!

Een paar weetjes over vogels:

- In de winter gebruiken vogels veel energie om hun lichaam op temperatuur te houden.
- In een koude nacht verliest een klein vogeltje zo'n 10% van zijn gewicht.
- Zet ook een bakje vers drinkwater in de tuin.

Het maken van een mezenbol doe je zo:

- Smelt 500 gram ongezouten frituurvet in een pan.
- Voeg al roerend zo'n 200 gram zaad bij. Ongezouten pinda's, zonnebloempitten en vogelzaad bijvoorbeeld.
- Giet de warme brij in een oud blikje of potje.
- Leg een stuk touw in het vet, zodat je de bol straks op kunt hangen.
- Als het vet is gestold, kan de bol uit de vorm gehaald worden. Houd de vorm eventueel even in warm water om de vetbol los te krijgen.

Op de juiste manier de vogels voeren:

- Merels, zanglijsters, koperwieken en spreeuwen eten graag fruit, krenten, bessen en brood. Strooi het op een sneeuwvrije plek met beschutting in de buurt.
- Mezen zijn gek op pinda's, zonnebloempitten en kokosnoot. Hang een bol op in de tuin of leg het voer in een voedsel huisje. 
- Winterkoninkjes, heggenmussen en roodborstjes eten graag meelwormen, havermout en brood. Strooi het op een beschutte, sneeuwvrije plek in de tuin.
- Mussen, vinken en groenlingen houden van onkruidzaden, brood, pinda's en zonnebloempitten. Strooi het op de grond of op een voer tafel. 
- Spechten, boomklevers en boomkruipers houden van pinda's en zonnebloempitten. Hang een vetbol aan een boomstam op een rustige plek.

Alle vogels zijn vaak op rustige, open of juist beboste plekken te vinden. In de winter is het vaak koud voor de vogels dus zijn ze ook graag op sneeuwvrije plekken. Kom naar De Groote Heide om bijzondere vogels te spotten!

Vink_520x390.jpg

Mussen, vinken en groenlingen houden van onkruidzaden, brood, pinda's en zonnebloempitten. Strooi het op de grond of op een voer tafel. 

roodbosje.png

In de winter gebruiken vogels veel energie om hun lichaam op temperatuur te houden.

Sitemap
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.